Nabucco

Nabucco : 18 en 19 maart 2023.

Open repetitie opera Nabucco

We kunnen weer zingen!

Eindelijk is het zover dat we vooruit kijken en de draad oppakken. Na heel veel coronabeperkingen en daardoor twee jaar uitstel is de opera Turandot afgelopen oktober eindelijk op de planken gezet. Het was een feestje voor alle betrokkenen maar ook voor de toeschouwers. Iedereen was dolenthousiast.

Meteen daarna zijn er plannen gemaakt voor een nieuwe opera die in het voorjaar van 2024 opgevoerd wordt in de Stadsschouwburg van Velsen. De keus is gevallen op de meest bekende opera van Giuseppe Verdi, de opera Nabucco! Een verhaal wat zo in deze tijd geschreven had kunnen worden. Macht, oorlog, vluchtelingen maar ook liefde. In de opera zit veel koorwerk, een grote wens van de koorleden. Zij willen zingen en daar is ook rekening mee gehouden.

Voor deze grootse en meeslepende opera zou het koor er nog veel zangvrienden bij willen hebben. Op dinsdagavond 15 maart is er een open repetitie gepland. Enthousiaste zangers en zangeressen zijn meer dan welkom en kunnen vrijblijvend kennis maken met de nieuwe opera. Alle stemsoorten zijn nodig, dus schroom niet.
Open repetitie is op dinsdag 15 maart om 19.30 uur in het gebouw De Abeel, Abelenstraat 1, IJmuiden.

De koffie met een koekje staat klaar!