Meedoen

Houdt u van zingen/acteren?

Bel Canto is altijd op zoek naar enthousiaste zangers voor alle stemtypen om het koor te versterken. Alle leeftijden zijn welkom. Houden van zingen  en opera is het bindende element, mét de inzet om gezamenlijk een muzikaal product uit te voeren dat klinkt als een klok.

Het koor telt circa 50 leden. Beschikken over een geschoolde stem is een aanbeveling maar zeker geen vereiste voor het lidmaatschap. Veel koorleden nemen zangles of hebben dat gedaan, anderen ontlenen weer hun ervaring aan de wekelijkse repetities o.l.v. Marco Bons en de zangpedagoge.

Waar vindt u ons?

Elke dinsdagavond repeteert het koor van 20.00 tot 22.15 in het gebouw de Abeel in IJmuiden. Leden komen uit o.a. uit Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Velserbroek en elders uit Kennemerland.

Hoe ziet een repetitie eruit?

Om de week krijgen de mannen en de vrouwen zangcoaching van pedagoge Marianne Hoogeboom tussen 19.30 uur en 20 uur. Daarna start de koorrepetitie onder leiding van dirigent Marco Bons. Regelmatig is er muzikale ondersteuning van pianist Gilbert den Broeder.

Er wordt van de koorleden verwacht dat zij  ook thuis studeren op de muziek. Dit wordt vergemakkelijkt door gebruik te maken van geluidsbestanden.

De dirigent zorgt elke dinsdagavond voor een muzikale en sfeervolle repetitie. Voorafgaand, tijdens en na de repetitie zijn er twee vrijwilligers die de dorstige koorleden voorzien van koffie/thee of van een drankje. Deze vrijwilligers doen dit ook al jaren en zijn ware fans van het koor.

Iedere eerste dinsdag van de maand is er een nazit met een drankje voor iedereen die dat gezellig vindt.

Een nieuw koorlid.

Voor elke stemsoort kent het koor een gastvrouw of gastheer. Deze gastvrouw of heer maakt u wegwijs, zorgt dat u de juiste muziek heeft en stelt u voor aan de andere koorleden. Voor al uw vragen kunt u bij hem of haar terecht waardoor u zich welkom en snel thuis voelt bij Bel Canto!

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig geworden, aarzel niet en kom een keer kijken, luisteren of misschien al meedoen bij een repetitie op dinsdagavond vanaf 20.00 uur tot 22.15 uur in gebouw De Abeel, Abelenstraat 1 (zijkant schouwburg, eerste zijstraat links) in  IJmuiden.
Vragen?  U kunt contact opnemen met onze secretaris secretaris@operakoorbelcanto.nl

Repetitie koor