Pianist

Gilbert den Broeder specialiseerde zich in het coachen en begeleiden van zangers.

Gilbert den Broeder werkte samen met zangers als Eva Maria Westbroek, Charlotte Margiono, Detlef Roth, Frank van Aken, Peter Gijsbertsen, Bastiaan Everink, Maarten Koningsberger, Harry Peeters, Regine Créspin, Nelly Miricioiu, Roberta Alexander en Cristina Deutekom.

Gilbert den Broeder studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie bij o.a. Irwin Gage, Rudolf Jansen, Craig Rutenberg en Peter Elkus.

Gilbert is solorepetitor voor de vocale produkties van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam, waaronder die met Elina Garanca, Christianne Stotijn, Miah Persson, Bernarda Fink, Genia Kühmeier, Thomas Quasthoff, Klaus Florian Vogt en Gerald Finley met dirigenten als Mariss Jansons, Colin Davis, Philippe Herreweghe, Iván Fischer en Bernhard Haitink.

Daarnaast verleende hij zijn medewerking als coach/repetitor aan producties van De Nederlandse Opera, het Residentie Orkest, the Juilliard School of Music in New York, De Nationale Reisopera, Opera Studio Nederland, the Dutch National Opera Academy en Het Grachtenfestival Amsterdam. Ook werkt hij regelmatig mee als pianist aan radio- en televisieprogramma’s voor diverse omroepen. Voor de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht werkt Gilbert als gastdocent voor de Vocale afdeling en de Liedklas, waar hij zangers en pianisten coacht.